Det du trenger for å lage denne herligheten er:
- Kyllingfilet (jeg bruker å regne ca. 1 pr. pers., evt. litt mer dersom det er noen storspisere som joiner)
- Egg
- Griljermel (eller annet som man panerer med)
- Potet (helst mandelpotet, for denne er veldig god å jobbe med + at den er jo veldig god på smak)
- Rømme
- Salt og pepper
- Majones
- Rødløk/løk
- Chili
- Sukker
- Sitronsaft
- Dill
- Kjøtthammer
- Plastfolie
På dette bildet har jeg ikke laget lufterom, så da jeg banken kyllingfileten, så gikk litt av folien i stykker...
Slik blir da filetene etter å ha blitt banket ihjel! Kan være lurt å enten dele filetene i to før man banker de flate eller etterpå, for de blir ganske store og tar da stor plass i stekepannen...
Litt krydder må de få (salt'n'peppa)
Mandelpotet klar for koking. Jeg kokte dem i 10 min., for de var ganske så små! Etterpå slo jeg av vannet og satt de tilbake på platen (som var skrudd av) og dampet de litt.
Griljermel får man kjøpt overalt! Tror jeg kjøpte min pakke på Rema :)
Bruker en asjett til melet og en suppetallerken til eggene. Pisker sammen eggene. Dypper først filetbitene i egget, på begge sider, for så å legge de oppi melet.
Etter all dyppingen, så blir kyllingen slik!
Potetsalat: Som man kan se i listen lengre opp, så har jeg ingen mål på de ulike ingrediensene, og det er fordi jeg aldri har målt opp:P Først blandet jeg sammen rømme og majones (en "dæsj" med majones), så hadde jeg oppi sitronsaft og sukker, så det ikke smakte så veldig mye rømme og majones. Deretter finhakket jeg rødløk og chili og blandet sammen med resten.
La potetene til hvile på et skjærebrett, så de ble lunken, før jeg begynte å skjære dem opp i små biter.
Rør forsiktig inn potetene sammen med resten, og sett det i kjøleskapet.
Schnitzlene stekes på middels til middels høy varme, et par minutter på hver side eller til de er gyllen brun. Legges på et fat eller et serveringsbrett. Potetsalaten serveres i f.eks. en serveringsbolle.
Så kan herlighetene nytes sammen i fin harmoni:D
Velbekomme!!












Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar